Βραβείο Επιχειρηματικής Καινοτομίας στη Βιοενεργειακή Κρήτης

Με το βραβείο επιχειρηματικής καινοτομίας στην κατηγορία “Καινοτομία Βιωσιμότητας & Ανθεκτικότητας” τιμήθηκε η Βιοενεργειακή Κρήτης, θυγατρική του Ομίλου Εταιρειών SYCHEM, στο πλαίσιο των Ημερών Καινοτομίας-InnoDays 2023 που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης στις 24-26 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης. Το βραβείο παρέλαβε ο Γιάννης Πετρακάκης, Διευθυντής της Βιοενεργειακής Κρήτης.

Η Βιοενεργειακή Κρήτης ξεχώρισε με το υψηλής ποιότητας υγρό συμπυκνωμένο βιολίπασμα με την εμπορική ονομασία BIOSFER, το οποίο παράγεται από την βιολογική επεξεργασία του χωνεμένου υπολείμματος της μονάδας βιοαερίου της εταιρείας. Το καινοτόμο αυτό προϊόν βρίσκεται στην καρδιά της κυκλικής οικονομίας μετατρέποντας οργανικά υπολείμματα και ζωικά υποπροϊόντα σε υψηλής ποιότητας λίπασμα, με αυξημένη περιεκτικότητα σε αμινοξέα και συνδυασμό θρεπτικών και μεταλλικών στοιχείων που επιτρέπουν εκπληκτικά αποτελέσματα στις περισσότερες γεωργικές εφαρμογές σε σύγκριση με τα χημικά λιπάσματα.

Η παραγωγή και η χρήση του βιοαερίου από την αναερόβια χώνευση (ΑΧ) παρουσιάζει δύο σημαντικά οφέλη και για το περιβάλλον. Το πρώτο είναι η συμβολή του στη μείωση των εκπομπών αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου. Το δεύτερο είναι η παραγωγή εξαιρετικών οργανικών λιπασμάτων, με ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος, όπως το BIOSFER, που επιτρέπει την αντικατάσταση των χημικών λιπασμάτων (των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό της παραγωγής τους προκύπτει από την καύση φυσικού αερίου).

 

Scroll to Top