Διπλή διεθνής διάκριση από την Παγκόσμια Ένωση Βιοαερίου

Με το βραβείο του καλύτερου Σταθμού Βιοαερίου κυκλικής οικονομίας  πόλης καθώς και τιμητική διάκριση για τον καλύτερο Σταθμό Βιοαερίου ισχύος μέχρι 1MW τιμήθηκε η θυγατρική του ομίλου SYCHEM, ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ για τον σταθμό της στην βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου.

Η απονομή έλαβε χώρα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Βιοαερίου World Biogas Εxpo, σε μια εντυπωσιακή τελετή στο Birmingham της Αγγλίας (3-4 Ιουλίου 2019). Τα βραβεία AD & Biogas Industry Awards 2019 θεωρούνται τα κορυφαία στην βιομηχανία του Βιοαερίου και οργανώνονται κάθε χρόνο από την Παγκόσμια Ένωση Βιοαερίου (World Biogas Association).

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ διακρίθηκε και στις δυο κατηγορίες που συμμετείχε “Most Circular City Award” και “Best Biogas Plant (on-farm, food waste or sewage) equal to or below 1 MWe- equivalent” ανάμεσα σε περισσότερες από 60 συμμετοχές από όλο το κόσμο

Ήταν η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα αλλά και η πρώτη ελληνική εταιρεία που κατάφερε να διακριθεί στην ιστορία των διεθνών αυτών βραβείων.

Ο σταθμός αναγνωρίστηκε για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του και τις καινοτόμες τεχνολογίες του σαν πρότυπη μονάδα βιοαερίου στο 1 MW αλλά και ως ο καλύτερος Σταθμός Βιοαερίου  Κυκλικής Οικονομίας πόλης (ανεξαρτήτως μεγέθους).

Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Dr.-Ing Αλέξανδρος Υφαντής.

Τον Σταθμό Βιοαερίου στην Κρήτη έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει εξολοκλήρου η SYCHEM εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνολογίες στην επεξεργασία και αξιοποίηση του υγρού χωνεμένος υπολείμματος, την απόσμηση, αλλά και την δυνατότητα κλειστής και αυτόματης παραλαβής πάσης φύσης οργανικών υπολειμμάτων από ληγμένα συσκευασμένα τροφικά μέχρι απόβλητα σφαγείων και τυροκομείων.

Η SYCHEM  επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη των τεχνολογιών αυτών με την πιλοτική εφαρμογή τους στον Σταθμό Βιοαερίου καθώς και την συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα με σκοπό την μελλοντική εμπορική αξιοποίηση της τεχνογνωσίας αυτής με την κατασκευή και εξαγωγή εξειδικευμένων συστημάτων για την βιομηχανία του Βιοαερίου.

 

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ

Scroll to Top